decoration decoration decoration
decoration
leaf leaf leaf leaf leaf
decoration decoration

Hier kun je recepten vinden voor de lente

Wat is het verschil tussen pannenkoeken en pancakes?

Pannenkoeken zijn die grote, lekkere Hollandse variant. Je weet wel, die met appel of met spek en kaas. Je krijgt deze vaak in een pannenkoekenhuis, van die enorm grote. Ook wordt dit vaak thuis gemaakt en dan hebben ze de grootte van je koekenpan. Pancakes zijn juist kleinere pannenkoekjes, die vaak ook nog eens lekker omhoog rijzen door het bakpoeder. De Amerikanen maken ze als de beste en daarnaast zijn ze ook nog eens ontzettend instagram-proof!

Red Velvet Pancakes www.jaimyskitchen.nl
Wat zijn tips en tricks voor de beste pannenkoeken en pancakes?

Laten we dit toch even opsplitsen tussen pannenkoeken en pancakes, want die hebben beide toch hun eigen bereidingswijze en manier van het beslag maken.

Tips voor zowel pancakes als pannenkoeken:

Pannenkoeken:

Pancakes:

Kaneel pancakes met popcorn en chocolade www.jaimyskitchen.nl
Hoe maak je vegan pancakes?

Geen probleem, het ei heb je helemaal niet nodig. Je kunt dit op allerlei manieren oplossen, maar in principe vind ik dat het bakpoeder in mijn pancakes al voor voldoende fluffyness zorgen! Daarnaast is het grote geheim om dus bakpoeder en baking soda te gebruiken. Beide dus! Bakpoeder zorgt ervoor dat de pancakes gaan rijzen en baking soda reageert op zuur. Voeg dus altijd citroensap of appelazijn toe en voilá: fluffy vegan pancakes!

Mijn favoriete recepten:

Nu komt het eropaan. Welke pannenkoeken en pancakes zijn nu het lekkerst? Nou, ik zal je een lijstje geven van de allerlekkerste recepten:

Inspiratie voor pannenkoeken:

Allereerst wil ik je doorverwijzen naar een hele handige pagina met pannenkoeken recepten. Neem eens een kijkje op deze inspiratiepagina van Jumbo, want daar staan nog véél méér lekkere recepten!

1. Vegan pancakes met chocolade en banaan

vegan fluffy pancakes met chocolade en banaan www.jaimyskitchen.nl
Deze vegan pareltjes verdienen een plekje in dit lijstje. De toppings van chocolade en banaan maken deze pancakes nog meer feest! Ah, ik krijg er trek van, jij ook?

2. Pompoen pannenkoekjes

Recept pompoen pannenkoekjes www.jaimyskitchen.nl
Ah, een echte must-have voor in de herfst en in de winter. Dit zijn echt een van mijn favo’s, deze kruidige en zoete pancakes gemaakt met pompoen en speculaaskruiden.

3. Hartige pannenkoek met boerenkool

Hartige pannenkoek met boerenkool recept www.jaimyskitchen.nl
Ook een hartige pannenkoek mag niet ontbreken in dit lijstje. De combinatie van boerenkool met oude kaas en stroop is écht helemaal top. Dit moet je echt een keertje proberen!

4. Oreo pannenkoeken


Dit recept is van Leuke recepten en oh my… wat een guilty pleasure. Ag, wie is nu niet gek op oreo’s? En dan bij de pannenkoeken, ik ben om!

En, heb je al zin gekregen om pannenkoeken of pancakes te maken?

loading
×
error: Content is protected !!