Trips met bijzondere seizoens betrokkenheid

INSPIRATIE

De 13 leukste bestemmingen voor een stedentrip in het voorjaar

Een overzicht van de leukste steden om te bezoeken tijdens het voorjaar. Een lang weekend heerlijk genieten van de lentezon!

Een nieuw jaar is begonnen. Hoe ziet jouw agenda voor 2020 eruit? Loopt hij al vol met werkafspraken en verplichtingen? Dan is dít het moment om ook alvast een paar leuke dingen in te roosteren. Een stedentrip in april of mei bijvoorbeeld. Tegen die tijd is het immers lente en worden op veel plekken de terrassen weer buiten gezet 😉 Kies je favoriete stad uit deze 13 verrassende voorjaarsbestemmingen.

1. Antwerpen

Antwerpen

Niet te lang over nadenken, Antwerpen kun je altijd tussendoor doen. De stad is heel populair bij shopliefhebbers. Winkelstraat De Meir en de gezellige wijken Wilde Zee en de Modewijk liggen in elkaars verlengde en zijn prima te belopen. Slenter daarna door naar de Grote Markt met zijn schilderachtige gevels. Houd je van kunst? Breng een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal waar kostbare Vlaamse schilderwerken hangen. En plan een uitje naar het Rubenshuis, nu een museum, ooit het woonhuis van de beroemde Vlaamse schilder.

Een stedentrip naar Antwerpen in de maanden april en mei is ideaal. Je zit er zo en je bent de grote drukte voor. Wat betreft het weer laat je je natuurlijk gewoon verrassen. Het vriezen het kan dooien, net als bij ons.

2. Berlijn

berlijn stedentrip

Berlijn heeft altijd iets magisch in het voorjaar. De donkerte verdwijnt, de Berliners komen tot leven. Boek een stedentrip naar Berlijn voor de maand april en maak de stad mee als hij net uit zijn winterslaap is ontwaakt. Topervaring is een lentewandeling over de beroemde laan Unter den Linden. Langs deze oude koningsroute hebben door de eeuwen heen heel wat hoge omes en dames geflaneerd. Loop onder de lindebomen door – ze staan vol in de knop! – van de Brandenburger Tor helemaal naar de Alexanderplatz.

De temperaturen liggen in april in Berlijn ergens tussen de 5 en de 15 graden. Als je geluk hebt schijnt het lentezonnetje en krijg je, gezeten op een terras uit de wind, heerlijk de eerste vitaminen van het jaar binnen.

3. Bilbao

Bilbao stedentrip

Bilbao, we blijven het een verrassende bestemming vinden. De Noord-Spaanse stad is robuust en ongepolijst. Een geweldige trekpleister is het Guggenheimmuseum. Het is een van de meest toonaangevende kunstmusea ter wereld en goed voor een miljoen bezoekers per jaar. Men spreekt dan ook niet voor niets van het ‘Guggenheimeffect’ als het gaat over de stijgende populariteit van Bilbao. Maar vergeet niet ook tijd uit te trekken voor de andere highlights van de stad, zoals het historische centrum en de Santiagokathedraal. En voor de tapasrestaurantjes uiteraard.

Wie naar Bilbao op stedentrip gaat in het voorjaar, kan rekenen op stijgende temperaturen. In april liggen de maximale waarden officieel rond de 14 graden, maar wij hebben er wel warmere dagen meegemaakt in die maand.

4. Dublin

Dublin

Mocht de zon zich nog niet zo laten zien, duik dan eens gezellig in Dublin de pub in. De Ierse hoofdstad heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van drinkgelagen; er zitten wel achthonderd cafés! Struin door het Temple Bar District en bestel een whiskey in de beroemde Temple Bar. Niet zo’n kroegtijger? Geniet dan van musea, kunst, de bijzondere Ierse sfeer, en maak een uitstap naar het spannende Dublin Castle.

Associeer je Ierland met grauwe vergezichten en mistige dagen? Niet doen. In Dublin valt een stuk minder regen dan bijvoorbeeld aan de westkust.

5. Praag

Praag

Praag en de lente, twee woorden die snel in één adem genoemd worden. Dan gaat het over de ‘Praagse lente’, het voorjaar van 1968, toen het land een communistische leider kreeg die veel gematigder was dan zijn voorgangers. De mensen gingen massaal de straat op en genoten van de nieuwe vrijheid. Helaas duurde het feest niet lang en maakte het regime van Moskou met geweld een einde aan de uitspattingen.

Wordt 2020 jouw Praagse lente? Kies voor een stedentrip in het voorjaar naar deze bestemming en je treft een van de mooiste steden van Europa. Meer informatie over een bezoek aan Praag.

6. Stockholm

stockholm

Stockholm is zeker geen gekke keus voor een stedenreis in april. Koning Winter is dan vertrokken -maar neem voor de zekerheid toch je goeie jas mee – en de kans op neerslag is niet zo groot. Wel is het er in verband met de noordelijke ligging nog donkerder dan bij ons. Niet direct weer voor een terrasje misschien, maar toch zeker voor een boottochtje. Dat Stockholm op meerdere eilanden is gebouwd, zie je namelijk het best vanaf het water. De aanblik van de woeste ‘scherenkust’ spreekt zeer tot de verbeelding.

Ga ook even aan wal bij het eiland DjurgÃ¥rden. Hier vind je een groot openluchtmuseum met voorbeelden van Zweedse behuizing uit alle tijden en windstreken. Klaar voor een bezoekje aan deze bijzondere stad? Lees dan meer informatie over een stedentrip naar Stockholm.

7. New York

New York

Nu alvast een heerlijk vooruitzicht: een stedentrip maken naar New York het komend voorjaar. Dat is al over twee, drie maanden! The Statue of Liberty en Staten Island, Ground Zero, The Empire State Building, Broadway… Minstens één keer in je leven moet je ze afvinken op je lijstje. En waar de winter in New York nog wel eens grimmig koud kan zijn met veel sneeuwval, is dat ‘gevaar’ in de maand april geweken.

Is het helder weer? Bekijk New York van boven, vanaf het observation deck Top of The Rock. Of stap je liever in een helikopter en ga je nog hoger? Een activiteit die vaak geboekt en nooit meer vergeten wordt. Is het onverwacht toch minder weer? Bezoek dan een van de talloze musea in New York.

8. Milaan

milaan

Italië, hier komen we. En dan zetten we graag modehoofdstad Milaan eens goed in de schijnwerpers. Waar kun je beter een nieuwe outfit aanschaffen na een lange winter? Zet er de pas in naar de ‘Gouden Vierhoek’, het winkelgebied in het centrum waar alleen de grootste designers hun plek hebben. Deze chique hotspot wordt begrensd door de winkelstraten Via Manzoni, Via delle Spiga, Via Montenapoleone en Corsio Venezia. In het omliggende gebied kun je voor minder euro’s terecht voor je aankopen.

De maanden april en mei zijn favoriet voor een bezoek aan Milaan. Het is lente en de terrassen zitten vol. Echter, in deze maanden zijn ook de neerslagkansen iets groter.

9. Stedentrip naar Sevilla

Sevilla april

In Spanje bereiden de katholieken zich maandenlang voor op de traditionele paasprocessies. Met name in Sevilla ben je in de aanloop naar deze feestelijkheden op de juiste plek. In de week voor Pasen worden er vanuit elke kerk in de stad heiligenbeelden naar de kathedraal in het centrum gedragen. Echt een lust voor het oog. Deze Semana Sante, de ‘heilige week’, maakt niet iedereen zomaar mee. Boek jij je stedentrip voor de komende maand april naar Sevilla? Dan ben je getuige van een uniek stukje cultuurgoed.

Natuurlijk is er ook tijd en ruimte om belangrijke bezienswaardigheden in je planning op te nemen, zoals de beroemde klokkentoren La Giralda en het paleis Alcázar.

10. Warschau

Warschau

Waarom naar Warschau? Simpelweg omdat dit een stad is die je komend jaar moet zien. Het  centrum is na de oorlog met enorme precisie heropgebouwd en prijkt met glans op de Werelderfgoedlijst. Zo’n stad verdient respect, vinden wij. Kijk maar eens rond op het centrale marktplein, Rynek Starego Miasta, en stel je voor hoe de kleurige huizen uit de as zijn verrezen dankzij experts op het gebied van architectuur en reconstructie.

Op wat voor soorten weer moet je je kleden als je een stedentrip naar Warschau maakt in april? Verwacht bescheiden temperaturen, een voorzichtig lentezonnetje en hier en daar een bui.

11. Parijs

Parijs

Ja sorry, hij moet toch op dit lijstje: liefde-, lichtjes- en lentestad Parijs. Want voorjaar in Parijs, dat is natuurlijk uniek. Vol goede zin komen de Parijzenaren hun huizen uit om te keuvelen op de  terrassen en te kuieren in de stadsparken. Slenter op je gemak langs de boekverkopers aan de Seine, steek over naar Quartier Latin en eet voor een habbekrats een menu van de dag. Niet voor niets is ‘charme’ een Frans woord.https://www.instagram.com/p/Bnrnnz5CMG8/embed/captioned/?cr=1&v=12&wp=561&rd=https%3A%2F%2Fwww.stedentrips.nl&rp=%2Fblog%2Fstedentrip-voorjaar-leukste-bestemmingen#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A3740.699999999255%2C%22ls%22%3A2267.9000000003725%2C%22le%22%3A2753.4000000003725%7D

Ook voor een boottrip over de Seine moet je in het voorjaar in Parijs zijn. Vanaf het water zie je een stad die tot leven komt, die bruist van energie en die zin heeft in de zon.

12. Nice

nice

We blijven even in Frankrijk. Want een van de meest verrassende bestemmingen voor een stedentrip in april is Nice. Gelegen aan de Zuid-Franse Rivièra is het in deze stad rond die tijd vaak al bijna zomer, en nog niet te heet. Omdat Nice een eigen vliegveld heeft, is de stad gemakkelijk te bereiken. Geniet van het mooie weer, de mondaine sfeer, het flaneren over de boulevard Promenade des Anglais.

Ook als de avond valt, kun je in Nice niet zelden lekker buiten zijn in de lentemaanden. Neem het ervan! Pak een terrasje in het prachtige centrum Vieux Nice, of ga op zoek naar een hippe beachclub.

13. Lissabon

lissabon

Een stad met een aangenaam klimaat, het hele jaar door, is Lissabon. De hoofdstad van Portugal is dan ook een topbestemming voor stedenreizen in het voorjaar. Lissabon heeft een rijk verleden en dat zie je op iedere straathoek weerspiegeld. Met name de middeleeuwse wijk Alfama spreekt tot de verbeelding. Trek je goede schoenen aan en klauter door smalle steegjes omhoog, tot je een prachtig uitzicht hebt over zee en over de stad.

Wat er mee moet in de koffer? Een luchtige jurk of een korte broek is echt niet te optimistisch. Reken ook op lentebuitjes en zo nu en dan een stevige bries, dus wees ook daarop voorbereid qua kleding.

Aanbiedingen stedentrip in het voorjaar

Benieuwd naar een goede aanbieding voor een lang weekend weg in april?

Bekijk dan de meest gewilde aanbiedingen voor een stedentrip van dit moment!

GERELATEERDE BERICHTEN

Zonnige stedentrips in april

Zorgeloze nazomer aanbiedingen van Stedentrips.nl …

Spaanse steden voor de herfstvakantie

Alle artikelen